donderdag 28 september 2017

'Fraai getooid' thema Landelijke Weefdag WEEFNETWERK 4 november

‘Fraai getooid’ is de titel voor de twee lezingen die te beluisteren zijn tijdens de Landelijke Weefdag van WEEFNETWERK 4 november 2017.


(bijdrage van Marleen Jongen)
De vlag dekt niet helemaal de lading want het gaat niet alleen over fraaie ‘hoofdtooien’ maar ook over bijzondere ‘kledingstukken’ of eigenlijk ‘draagbare kunst’.
In de ochtend geeft Dirk-Jan Kortshot van ‘de Hoedenmaker’ uit Amsterdam een lezing over hun werk als hoeden- en modeontwerpers en in het bijzonder over een speciaal project voor het ontwerpen van herenkleding. Dirk-Jan vormt samen met Marcel de Leeuw een creatief en succesvol duo en zijn bezig op een bijzondere wijze geld binnen te halen voor een ‘kickstart hoedenproject’.
Tiel Jansen laat in de middag kunst om te dragen zien in de vorm van kledingstukken en/of sieraden van allerlei niet voor hand liggende materialen. Als Maastrichtse creëert ze elk jaar weer een bijzonder draagbaar kunstobject, dat ze toont tijdens het jaarlijkse carnaval. Haar creaties waren te bewonderen in museum de kantfabriek in Horst in januari 2017.

Raak geïnspireerd en geboeid door de lezingen van deze textielcreateurs tijdens de Landelijke Weefdag van WEEFNETWERK op 4 november, de Veluwehal Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten