dinsdag 19 september 2017

Boeren, Burgers en Buitenlui, de kleding van de 18e eeuwWijde rokken, petticoats, hoepels en panieren: de kleding van de vrouw in de 18e eeuw zag er heel anders uit dan vandaag de dag. Martine Teunissen zal hier van alles over vertellen -maar vooral ook laten zien- in Heerhugowaard.

Ze zal verschillende replica’s tonen en laag voor laag laten zien hoe het beoogde eindresultaat bereikt werd in de 18e eeuw. Zelfs de dienstmeid droeg een korset en hoe rijker, hoe breder de dame voor de dag kwam. Ook voor de kleding van de man is aandacht, maar dan zonder replica’s. Hoe zie je het verschil tussen een boer, een burger en buitenlui?
Martine heeft geschiedenis gestudeerd aan de universiteit Leiden en heeft daarna haar eigen bedrijf opgericht: Beleef Het Verleden. Al jaren maakt ze zelf kostuums voor haar diverse optredens en geeft ze lezingen over o.a. historische kleding.

Waar en wanneer? In  Bibliotheek Heerhugowaard Centrum op woensdag 27 september (vanaf 20.00 uur) Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten