donderdag 3 augustus 2017

Quiltsexpresse van het Quiltersgilde

Mijn autootje  is volgeladen met werk voor een tentoonstelling die dit weekend in het Duitse Sundern van start gaat. Een klus waar ik een dag mee bezig ben en automatisch gaan mijn gedachten  naar de enorme logistiek operatie waar het Quiltersgilde op dit moment mee bezig is.

Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde
Van woensdag 6 t/m zondag 10 september is de jaarlijkse Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde. Dit jaar voor de 24ste maal worden in de prachtige Grote Kerk in Alkmaar 200 quilts tentoongesteld. Een gevarieerde tentoonstelling van traditionele, moderne- en art quilts.

Logistieke operatie
In mei hebben de deelnemende leden bericht gehad met een uitleg  hoe en waar de quilt ingeleverd kan worden. Omdat de leden over het hele land verspreid wonen is het logistiek een hele klus om de quilts van huis tot de tentoonstelling te vervoeren en natuurlijk ook weer retour naar de maker.
De eigenaren van de geselecteerde quilts geven aan op welke adres in hun regio zij de quilt willen inleveren. Dit jaar zijn er 24 adressen waar een vrijwilligster van het Quiltersgilde de quilt in ontvangst neemt.

De quilts worden naar het inleveradres gebracht en vandaar gaan ze als een soort treintje, daarom de naam QUILTSEXPRESSE, naar Nijkerk. Je levert je quilt in bij adres A, deze neemt de quilts mee naar adres B, die neemt de quilts van A en B naar C en uiteindelijk komen ze allemaal in het kantoor van het Quiltersgilde in Nijkerk. Vanaf Nijkerk worden ze met de vrachtauto naar Alkmaar gebracht.”
Mede door deze beproefde methode die in de loop der jaren steeds verder verfijnd is kan de fantastische tentoonstelling wordt georganiseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten