maandag 7 augustus 2017

Expositie ‘Schering en inslag’ in De Lier

Op zaterdag 2 september start de expositie ‘Schering en inslag’ over weven in museum De Timmerwerf in De Lier. Weefkring Westland werd 38 jaar geleden opgericht en bestaat uit acht leden die in de regio Westland, Den Haag en Rotterdam wonen. De weefsters zijn net zo bekwaam als hun ambachtelijke voorgangers, maar zij beperken zich niet tot de techniek alleen. De kunstwerken die onder hun handen ontstaan, zijn zeer divers en creatief. Zij laten zich inspireren door het materiaal en de technieken, maar bovenal door elkaar. 

Op hun maandelijkse bijeenkomsten bekijken en bespreken zij de voortgang van elkaars werk. Er worden gezamenlijke projecten ondernomen, waarvan de resultaten af en toe te zien zijn op evenementen of tentoonstellingen. 

Zo ook nu in museum De Timmerwerf, waar de bezoekers worden verrast door de veelzijdigheid van het weefwerk: van huishoudtextiel, ruimtelijk werk en tassen tot spijkerbroek en surfzeil. Buiten de traditonele materialen zoals katoen, wol, linnen en zijde wordt nylon, koperdraad, bamboe of papiergaren gebruikt. Gerecyclede materialen zoals plastic tasjes, voddenrepen, papier, videoband of paprikatouw zorgen voor speelse en soms heel verfijnde effecten. 

Iedere zaterdag is een van de exposanten aanwezig om op het weefgetouw te werken en de bezoekers te vertellen over de kunst van het weven. Voor extra activiteiten zie de website van het museum.

Van 2 september 2017 t/m 10 februari 2018 elke zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur te zien (en op afspraak 01745-510706) in Museum ‘De Timmerwerf’, Hoofdstraat 63 in De Lier, www.museumdetimmerwerf.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten