maandag 28 augustus 2017

9e editie van LandArt Diessen

Van 31 augustus tot en met 10 september vindt de negende editie van de  tentoonstelling LandArt Diessen plaats. 
Landart Diessen is een twee jaarlijkse landschapskunst - tentoonstelling in het land van de Hilver. 

Dit jaar is het thema"  Breuklijn Verbindt' 

Geïnspireerd door de omgeving presenteren 20 kunstenaars hun werk in het Turkaabos, de rivier de Reusel en op een weiland. De kunstenaars willen op een andere manier de natuur in haar omgeving benaderen. De verschillende kunstwerken zijn gemaakt van materiaal uit de omgeving, of van materiaal waardoor het landschap totaal anders wordt beleefd en een andere dimensie krijgt. 
Zij maken gebruik van duurzaam en/of biobased materiaal. 

foto Mirjam Rullman

Carla van Iersel en Mirjam Rullmann doen dit jaar mee met hun " Steenmannetjes", gemaakt van schapenwol en geverfd met lokale plantaardige verfstoffen afkomstig van bijvoorbeeld uien, de bladeren van de walnoot, berk of de wortels en bloemen van boerenwormkruid en wede. 

De vilten steenmannetjes zijn gemaakt van de wol van diverse schapenrassen waaronder het Kempisch heideschaap. Steenmannetjes wijzen sinds mensenheugenis mensen de weg in de bergen. 
Een steenmannetje bestaat uit een stapel natuurstenen die zonder bijkomende materialen ( lijm of hechtmiddelen) op elkaar zijn gestapeld. 
Ze markeren de route en via het spoor van steenmannetjes was het pad te vinden. 

Op markante punten van de route zullen Carla van Iersel en Mirjam Rullmann hun steenmannetjes van vilt plaatsen.
De bezoeker begint op Molenstraat 17a in Diessen met een overdekte expositie van de nieuwste uitvindingen die vervaardigd zijn van bio-based materialen waarna de 4 km lange kunst-wandelroute  begint. 
De route is open voor publiek van 31 augustus tot 11 september en de toegang is gratis. 


tekst: Carla van Iersel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten