donderdag 6 juli 2017

Zomeractiviteiten voor de liefhebbers

De trend, overgewaaid uit Amerika is de nieuwe zomer activiteit 'Rijtjes verzamelen'. Leuk voor de quilter, maar zeker ook voor de niet-quilter een hele leuke manier om kennis te maken met quilten.

Nederlandse en Europese quilt winkels doen mee aan 'Rijtje voor Rijtje' of ook wel 'ROW BY ROW Experience'.


Deelnemende quilt winkels bieden aan de bezoeker een gratis patroontje aan onder het thema 'On the Go' en hoe meer winkels je bezoekt hoe meer patroontjes. Ook hebben de winkels bijpassende stof pakketjes te koop. Mocht je behoefte hebben aan meer uitdaging, er is ook een wedstrijd aan verbonden. Om mee te doen moeten 8 patroontjes verwerkt worden tot een quilt.Kijk voor meer informatie over onder anderen de deelnemende winkels op de website van het Quiltersgildehttps://www.quiltersgilde.nl/nieuwe-zomeractiviteit/ onder 'rijtjes verzamelen'.

Mocht je even de rijtjes willen onderbreken, op diverse plaatsen in het land zijn prachtige exposities te zien. Het zijn er te veel om op te noemen, maar ook hiervoor kun je de website van het Quiltersgilde raadplegen en natuurlijk de nieuwsbrief van het textielplatform. Nog geen abonnement op deze gratis nieuwsbrief, schrijf je snel in via deze link.


Voor één tentoonstelling wil ik een uitzondering maken. Het is de tentoonstelling 'Grande Finale' in het Historisch Museum de Bevelanden  in Goes. Het is de laatste afsluitende tentoonstelling van de European Art Quilt Foundation. De kunstenaars die in de afgelopen 25 jaar in één van de acht tentoonstellingen van de Stichting EAQ hebben geëxposeerd laten hier recent werk zien. Voor meer informatie zie de website van het museum.

Alvast veel doe en kijk plezier.
Hartelijke groet,
Jo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten