maandag 24 juli 2017

Parels van grenzeloze inspiratie voor het quilten
Onder de titel Parels van grenzeloze inspiratie exposeert Tiny Koppens vanaf 2 juli in het Mineralogisch Museum in Grou.

In deze tentoonstelling legt Tiny de verbinding tussen mineralen en textiel. De schoonheid van mineralen en parels van de natuur en de hardheid van het eeuwen oude materiaal. Daar tegenover de voelbare zachtheid van textiel waarin kleur, textuur en vorm van mineralen terug te vinden zijn.

De inspiratiebronnen van Tiny zijn heel divers. Het kan gaan over natuur, reizen, andere culturen, communicatie tot het materiaal waar ze mee werkt. In dit geval waren dat mineralen.


Ze werkt heel intuitief en laat zich leiden door het materiaal en haar gevoel. Ze bewerkt het materiaal (meestal textiel) en bewerkt het weer opnieuw, laag over laag, en laat zich verrassen door wat er uit komt. 

Tiny werkt met verschillende soorten textiel en combineert dat met andere materialen. Zo is ze onder meer aan het experimenteren met blad borduren. Maar dat is maar een van de vele werkwijzen waarmee ze aan de slag is.


 Afrika is voor Tiny ook een steeds terugkerende bron van inspiratie.
In Grou ligt dus van 2 juli tot en met 29 oktober a.s. de focus op mineralen.

In het kader van deze expositie worden er van 30 augustus t/m 2 september workshops werken-met-textiel georganiseerd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten