woensdag 12 juli 2017

Kunst en Muziek op Zondag - 30 juli 2017

Expositie van gobelinweefster Ineke Schmidt en textielkunstenares Margriet Modderkolk in de stal van Everwijnsgoed te Renkum.

Even voorstellen: Ineke Schmidt

Gobelin naar De Muzikant van Paul Klee,
geweven in de techniek van Pools gobelin. 

Na dertig jaar weven op een getouw ben ik overgestapt naar weven op een raam. In vier opeenvolgende jaren heb ik bij Jantien Snoek ieder jaar een week lang intensief les gehad. 

Mijn lerares heeft de techniek in Polen geleerd van Magdalena Abakanowics, van wie een kolossaal werk ‘het Oerwoud’ in het Provinciehuis in ‘s Hertogenbosch hangt.

Pools gobelin is een weeftechniek met veel vrijheden zoals de keuze van materiaal, van wol tot zijde, en ook sisal. Het wordt in verticale, horizontale, gebogen en schuine richting geweven, in tegenstelling tot Frans gobelin.

Die dag zijn er diverse kleine weefwerken te zien en te koop.

Even voorstellen: Margriet Modderkolk 


Ruim 15 jaar werk ik met stoffen. Vanuit traditioneel quiltwerk, dankzij opleidingen en workshops, ben ik steeds vrijer gaan werken en experimenteren, van 2D naar 3D met steeds weer andere materialen en technieken waaronder ook viltwerk.

ArtQuilten is een vorm van quilten waarbij er heel veel mogelijk is qua keuze van materialen en technieken. Verf, heatgun, borduren, plastic, pailletten, veel is mogelijk in één werkstuk.

Een aantal van deze werken zullen die dag te zien en te koop zijn.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op of kijk voor meer informatie op: www.everwijnsgoed.nl,, of www.margrietmodderkolk.nl of mail naar Ineke_Schmidt@hetnet.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten