vrijdag 21 juli 2017

Dagje Goes: artquilts, kant, borduurwerk en kostuums


In Historisch Museum de Bevelanden in Goes is deze zomer veel gelijktijdig te zien op het gebied van textiel.

Allereerst de Grande Finale van de European Art Quilts Foundation, van 1 juli t/m 3 sept. 2017, een unieke tentoonstelling van ART QUILTS en textiel kunstwerken met een grote verscheidenheid. Het werk dat getoond wordt is textielkunst van hoog niveau uit alle delen van Europa. De verschillen in cultuur, klimaat en traditie zijn dan ook duidelijk waarneembaar. De werken geven voorstellingen van realisme tot abstract en van zachtaardig tot ( soms ) confronterend.
Dan is er in het hoofdgebouw van 30 april t/m 26 november 2017 kunstwerken van José Besters-Uilenbroek uit Wierden te zien. De expositie bestaat uit een grote variatie aan objecten waarin zij kantvormen onder andere combineert met perspex en bewerkt hologrampapier. 

Werk van José Besters-Uilenbroek
Een verdieping hoger zijn vanaf 24 mei t/m 29 oktober 2017 merklappen en borduurwerken van Jeanny Cobben uit Sittard te zien. De expositie ‘Jeanny Cobben pakt uit, oude technieken in een nieuw jasje’ bestaat uit een grote variatie aan werken met bijzondere aandacht voor de prachtige pronkrol.


En nog weer een verdieping hoger, op de zolder, worden de streekdrachten (klederdracht) van de Bevelanden van de laatste 150 jaar getoond. Hier ziet u hoe deze streekdracht zich ontwikkelde en hoe Protestant en Katholiek sterker gingen verschillen: 
Even kennismaken met de streekdrachtcollectie in het museum kan via onderstaande video:Welkom in Goes, ga voor alle info naar de website: www.hmdb.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten