maandag 12 juni 2017

Opening expositie BuitenGewoonVilt,


Zaterdag  10 juni werd de tentoonstelling BuitenGewoonVilt geopend samen met de kunstenaars, hun familie en vrienden. Het was een prachtige dag in de Tuinen van Appeltern, misschien iets te warm voor in het Glazen Paviljoen, maar gelukkig stonden de kunstwerken buiten. Na het bekijken van de kunstwerken maakte de jury ook de prijswinnaars bekend.

De eerste prijs was voor de groep Rraak, de titel van hun werk is' Dao, de weg'  De jury roemde de samenwerking tot het maken van een prachtig geheel met veel visuele impact, waarbij toch ieder paneel heel eigen is.
De 2e prijs voor Lilian van den Einden.  Haar werk heeft de titel: " We are one, but not the same"De elegante halmen, met oog voor detail, lijken wel te wiegen op de wind, samen één geheel met de natuur,  maar ieder uniek".
De 3e prijs ging naar Annie Veldkamp. Een boeiende samenwerking tussen Annie en Maarten Vaessen, vilt en ijzer. Zoals Annie het verwoord: "Samenwerking maakt de wereld beter, mooier, fijner en veiliger. Ieder met eigen talenten, inzichten en vaardigheden en met respect voor elkaar. 
Met oog voor de harde en zachte kanten van het bestaan." 

 Rraak, Viola, Reina, Karin, Regina en Meta

Lilian 

Annie

De prijswinnaars, vlnr: 1e prijs RRaak; Viola Holman, Meta Geerts, Karin Goeman, Regina Wieling en Reina Visser;
 3e prijs: Annie Veldkamp; 2e prijs: Lilian van den Einden


"Trek je wandelschoenen aan als je naar Appeltern komt", hoorden we vandaag "want het zijn prachtige tuinen en de viltkunstwerken moet je niet op foto's zien maar zelf beleven " 

Bijzonder grote dank  aan alle kunstenaars, de jury leden ( Hilde, Adrian en Brigitte ), de VKG leden, Ben van Ooijen en de medewerkers van Appeltern, die samen deze expositie mogelijk hebben gemaakt.

De expositie is te bezichtigen  tot en met 31 augustus, mogelijk wordt deze nog verlengd. (zie website Viltkontaktgroep )Geen opmerkingen:

Een reactie posten