dinsdag 27 juni 2017

Kunstzinnig Mariendaal: kant, quilts en keramiekOp zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 kunt u terecht op Mariëndaal in Angerlo, Mariëndaalseweg 16 voor een tentoonstelling van kantwerk, quilts en keramiek onder de titel: Kunstzinning Mariëndaal.
Op zondag 11 september is deze tentoonstelling ook te zien tijdens de kunstroute door de dorpen Lathum, Giesbeek en Angerlo; de route is op de locatie verkrijgbaar.
Hier exposeert Lidwien Roording met haar cursisten prachtig eigentijds kantwerk. Lidwien en haar groep dames verrassen ons steeds weer met nieuwe ontwerpen, vaak heel kleurrijk, gemaakt met de eeuwenoude techniek van het kantklossen. In dit geval moet u ook eens kijken op de site van de LOKK: www.LOKK.nl bij het 35 jarig jubileum. Daar kunt u de modeshow bewonderen waaraan Lidwien en haar groep lang hebben gewerkt.

Ook de stukken van de tentoonstelling in Angerlo geven een steeds verdere ontwikkeling weer. 
Samen met het kant is er ook werk te bewonderen van Franca Bos ( keramiek met patchwork) en Joke van de Kracht met haar cursisten ( quilts en patchwork).

Samenwerking met verschillende disciplines kan een verrassend eindresultaat opleveren. We denken al een poosje na over een gezamenlijk werkstuk van de verenigingen binnen de STIDOC, waarmee we ons kunnen presenteren op beurzen e. d.. Het idee begint al vorm te krijgen. U zult er in de toekomst zeker meer van horen. We houden u op de hoogte!


Liesbeth van Loo
LOKK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten