zaterdag 24 juni 2017

Handwerk Happening in Zeeuws MuseumOp vrijdag 30 juni a.s. is er in het Zeeuws Museum in Middelburg een dag over de vernieuwing van het oude ambacht en de rol van een museum daarin.
Textiele handwerken komen uitgebreid aan de orde en er is gelegenheid om 's middags workshops te volgen, een rondleiding te doen of gewoon te gaan handwerken in de handwerkplaats.


In de werkplaats geeft de Handwerkster u een instructie om zelf een Axels kraalwerkje te borduren.
 Ook kunt u er terecht om een Zuid-Bevelandse muts te vouwen. Van deze wereldberoemde kap van het Zeeuws Meisje is in de werkplaats een vouwplaat van papier aanwezig.


Ontmoet Antoine Peters en bekijk zijn meesterstuk!
Hij deed een onderzoek naar een negentiende eeuws jak, ontrafelde de geheimen van de eeuwenoude vouwtechniek en maakt deze zichtbaar in zijn comfortabele uniseks Jaktrui.


Er is ook een demonstratie mutsen plooien.
Altijd al willen weten hoe de hagelwitte kap van het bekende Zeeuws Meisje in elkaar zit? Meer weten over plooien, vouwen en manipuleren van textiel? Stijfsel maken, plooien, strijken, vouwen en plooien! Tijdens de middag geeft de mutsenmaker uitleg en demonstraties bij de ambachtelijke technieken van het vouwen en plooien die in de Zeeuwse streekdrachten gebruikt worden.

In de middag zijn er ook rondleidingen door het museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten