donderdag 11 mei 2017

Nadelwelt Nieuws!
Afgelopen weekend werd in Karlsruhe (Duitsland)  de Nadelwelt gehouden. Het is een beurs voor allerlei naaldactiviteiten. Er is een grote tentoonstelling, grote workshops onder leiding van bekende naaldkunstenaars, kleinere technische workshops, heel veel winkeltjes. Na jaren de advertenties overal te hebben gezien ben ik er dit jaar maar eens gaan kijken.
Behalve een hele mooie tentoonstelling toch ook weer een paar dingen gezien die ik nog niet eerder op het netvlies had.De tentoonstelling bestond uit heel veel kleine exposities. Er waren dan ook heel veel verschillende soorten werk te zien. Teveel om hier een beeld van te geven. Daarom hier een paar werkstukken die me opvielen.
Mooi van sfeer en heel erg mooi uitgevoerd waren de werkstukken van Jacqueline Heinz, waarvan hieronder een voorbeeld.

Bin im Garten. Jacqueline Heinz

En ook Jana Sterbova met haar serie Bars vond ik prachtig!En ook het werk van Juliette Eckel is bijzonder!Het viel me op dat je steeds meer plastic in werkstukken tegen komt. Zou dat een trend worden? Ik kan me voorstellen dat sommigen er van zullen griezelen.
Maar bijgaand werkstuk van iemand van de Modern Quilters Heilbronn kon ik toch wel waarderen.
Zij willen met ongewone en waardeloze materialen -zoals plastic- experimenteren. De titel van hun serie was: Upcycling Art.


Er waren ook heel andere soorten werken. Zo was er een soort van kantwerk van Heike Becker in de techniek Margaretenspitze. Nog nooit van gehoord! Het lijkt een beetje op makrame (het wordt geknoopt) maar dan veel fijner. Er schijnen nog maar weinig mensen mee bezig te zijn.

Heike Becker: Hochzeit
En op borduurgebied kwam ik iets tegen dat ik nog niet eerder had gezien. Natalya Lashko borduurt met stro! Ze maakt figuren maar ook hele kruissteekpatronen. Met dunne strootjes die ze tot een soort garen draait. En met platte stroken. De stijl van haar werkstukken blijft -zoals met alle werken- een kwestie van smaak. Maar ik vond het een werkwijze met weer nieuwe mogelijkheden!

Straw embroidery Natalia and Illyaz Lashko 2014

In de winkeltjes veel bekende spullen voor breien, borduren, verven, quilten en wat dies meer zij. Het meeste ook gewoon hier te koop. Wat trouwens niet vreemd is want er stonden ook de nodige Nederlandse winkels tussen. Op veel plaatsen werden er kleine workshops gegeven waar je ter plekke op kon intekenen. Er werd dan ook ijverig gewerkt.

Leuk om een keer geweest te zijn. Zeker inspirerend en best te bereizen vanuit Nederland. Volgend jaar mei is de volgende editie!Geen opmerkingen:

Een reactie posten