dinsdag 16 mei 2017

Modemuze@OBA
Ter inspiratie, ter informatie, om te genieten en om je te stimuleren zelf aan de slag te gaan is tussen 17 maart - 2 juli Modemuze te gast in de OBA.

De nieuwe tentoonstelling brengt bijzondere kostuums en accessoires uit het hele land samen in Amsterdam. Maar liefst twaalf Nederlandse musea openden hun depots en presenteren zowel historische kleding als wel hedendaagse outfits van jonge ontwerpers.

Van een loodzware Fong Leng-jurk tot een achttiende-eeuwse tas: op de tentoonstelling hangen en liggen de meest uiteenlopende kledingstukken en accessoires van diverse musea: het Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht, Fries Museum Leeuwarden, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Rotterdam, Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo, Rijksmuseum, Tassenmuseum Hendrikje, Textielmuseum en het Tropenmuseum/Afrikamuseum/Museum Volkenkunde.

De Modemuze@OBA-tentoonstelling is te zien van 17 maart tot en met 2 juli in de centrale OBA nabij het Centraal Station in Amsterdam. Tegelijkertijd zijn er allerlei events.

Om de paar dagen is er wel iets bijzonders te beleven!Zo is er op 18 mei tussen 19 en 21 uur een Meet up: Delft blue to denim blue over het thema: wat zegt mode over onze Nederlandse identiteit.
Ook zijn er depotbezoeken met verschillende thema's als: Korset tot crinoline (16 mei) en historische kleding binnenste buiten (19 mei).

Er is een open podium waarvoor iedereen zich aan kan melden die iets wil vertellen over eigen onderzoek en belevenissen op het gebied van de mode (21 mei) en er zijn items over conserveren en restauratie (25 mei)

Verborgen schatten kunnen op 28 mei worden voorgelegd aan een taxateur op het gebied van mode en kostuums.


Op 24 mei wordt er aandacht besteed aan het thema streekgebonden kleding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten