dinsdag 11 april 2017

Textielplatform officieel geopend


Afgelopen weekend is in de Broodfabriek in Rijswijk het Textielplatform 'officieel' gelanceerd. 
We waren natuurlijk al even aan het proefdraaien maar het is altijd mooi om de online wereld te koppelen aan de echte wereld. 


STIDOC had hier een eigen stand en presenteerde het Textielplatform, het Textielfestival en de Textielbibliotheek


Désirée de Vries vertelde wat de Textielbibliotheek allemaal in huis had en had daarvoor ook een aantal boeken meegenomen!

 Hedwig Hartmans (Vrouwen van Nu) vertelde over het Textielfestival in 2020 wat weer plaats zal vinden van 13 tot en met 16 mei 2020 in Leiden. 

En Pieternel Hol (Projectleider Textielplatform) gaf aan wat voor haar de kern van het Textielplatform is. De webredactie laat zien wat er gemaakt wordt, wat ze bezighoudt, wat ze inspireert, wat je kunt gaan bekijken en wat je kunt gaan doen. Boven alles helpt het platform textiel als kunstvorm en als ambacht levend te houden. 

En daarna? Daarna was er natuurlijk iets te vieren:


Nieuwsgierig waarom we dit doen? De textielverenigingen hebben allemaal in hun doelstellingen opgenomen dat ze het beoefenen van hun textieltechniek willen stimuleren en de leden met elkaar in contact willen brengen. Daarbij is de manier waarop aan het veranderen. Natuurlijk blijven de bijeenkomsten, met of zonder expositie, belangrijk. Maar daarnaast komen er ook steeds meer mogelijkheden om online in contact te blijven met leden (of potentiële leden). Juist in de creatieve hoek wordt er heel veel beeldmateriaal gedeeld op internet, via blogs, facebook, pinterest of instagram.

Textielplatform.nl kan daar aan bijdragen door iedereen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van het materiaal, in de pure techniek, in het ambacht en in de kunst. Want, zoals Liesbeth Wieberdink, voorzitter VKG het zo mooi verwoordde: ‘In de ontmoeting zit de groei. Maar het begint online!’ 
En daarmee is het Textielplatform geopend: HET BEGINT ONLINE! Welkom!

1 opmerking: