zaterdag 22 april 2017

Jette Clover's Significant Stitches in Leids wevershuis

SIGNIFICANT STITCHES

Expositie van Jette Clover,
kunstenares gedreven door tekst en textiel


Jette is geboren en opgegroeid in Kopenhagen, Denemarken, en heeft vele jaren in Nederland en de VS gewoond. Sinds 2005 woont ze in Antwerpen, België.Jette heeft een academische opleiding in journalistiek en kunstgeschiedenis.
Ze was werkzaam bij een dagelijkse krant in Kopenhagen, en in Nederland werkte ze meer dan tien jaar in het Nederlands Textielmuseum, waar ze o.a. de ‘Vilt tentoonstelling’ (1994) en de eerste ‘European Art Quilts’ (1997) heeft georganiseerd. In 2000 heeft ze in opdracht van de toenmalige SBA de kadercursus Quilten Speciaal opgezet, een 2-jarige cursus die nu voor de veertiende groep/keer van start is gegaan.
Jette werkt sinds 1998 full time in haar eigen atelier. Ze heeft veel geëxposeerd in Europa, de VS en Azië en ze is een veel gevraagde docente voor workshops in compositie en surface design.
Jette is sinds 1998 lid van de internationale Studio Art Quilt Association (SAQA) en sinds 2000 van de Europees groep Quilt Art.

ARTIST STATEMENTS

"Mijn quilts zijn collage constructies met lagen van katoen, linnen, kaasdoek en papier. Deze materialen bewerk ik met allerlei technieken waaronder verven en beschilderen, stempelen en bedrukken, verroesten en ontkleuren en borduren. Ik hou van subtiele en monochroom kleuren en van gerafelde randjes. Ik gebruik steken als beeldelement en als functionele verbinding van de verschillende lagen stof.

Woorden en schrift zijn bijna altijd aanwezig in mijn quilts en collages. Ik was eerder journaliste en taal en communicatie zijn voortduurend mijn belangrijkste inspiratiebron.
Ik vind de stad een boeiend landschap met zijn vertoon van verkeersborden, reclames, affiches en graffiti – informatief, verrassend, versnipperd, gescheurd, gelaagd, kleurrijk, brutaal – vol van energie en het leven.

Maar ik hou evenveel van de stille en intieme communicatie van met de hand geschreven berichtjes en brieven. Momenteel borduur ik woorden en teksten met de hand. Het steken met naald en draad is gelijkend op het ritme van schrijven met pen op papier – een rustige en intieme manier om te communiceren".


De tentoonstelling wordt zaterdag 29 april om 14.00 uur geopend in aanwezigheid van Jette Clover.  Op alle vier de zondagen in mei zal Jette Clover in het wevershuis aanwezig zijn. Deze expositie zal in het Wevershuis te zien zijn tot en met 11 juni 2017.

Voor verdere informatie over Jette Clover kun je ook even een bezoekje brengen aan haar website: www.jetteclover.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten