donderdag 13 april 2017

Internationale Textielkunst in klein formaat

Dit paasweekend is er weer Open Atelier Veere en daar is ook Internationale textielkunst in klein formaat te zien.

Kunstenaars uit Europa, Japan, Argentinië, de Verenigde Staten en Israël tonen werken met een maximum formaat van 20x20x20 cm in diverse hedendaagse technieken in de Grote Kerk van Veere

Tot 17 april kunt u op deze pagina als voorproefje de detailfoto's van de mini textiel kunstwerken bekijken.

Deze expositie reist na OAV naar de galerie van textiel instituut HAWAR in Oldeberkoop, Friesland. De tentoonstelling is daar te bezoeken gedurende de maand mei.
 

Open Atelier Veere 2017 wordt gehouden van vrijdag 14 t/m maandag 17 april. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

Traditiegetrouw vindt Open Atelier Veere plaats in de Grote Kerk te Veere gedurende vier dagen in het paasweekend en geeft daarmee het startschot voor het culturele seizoen.

OAV biedt een podium aan professionele en vakbekwame amateurkunstenaars. Daarbij streeft OAV naar een breed en gevarieerd kunstaanbod uit Zeeland en daarbuiten.

Van 12.30 tot 13.00 uur zijn er op zondag en maandag lunchconcerten variërend van kamermuziek door jong aanstormend talent, oude muziek in het klassieke genre en hedendaags repertoire. In de kerk is een verwarmd terras waar koffie, thee, soep en broodjes verkrijgbaar zijn.

Toegangsprijs: volwassenen 2.50 euro, kinderen van 6 tot 12 jaar 1 euro. (gangbaar tarief van de Grote Kerk voor het gehele seizoen)

Open Atelier Veere zal op vrijdag 14 april om 11.30 uur geopend worden door wethouder René Molenaar. Beeldend kunstenaar/dichter Jorien Brugmans en musicus Evelien de Vries (klarinet) verzorgen de kunstzinnige omlijsting in woord en klank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten