woensdag 5 april 2017

Geheim Genoegen - Exclusieve sieraden uit moderne kantpatronenKant bedekt, verhult, daagt uit  en maakt nieuwsgierig naar de inhoud. Het geeft de drager een rijk gevoel net zoals bont, zijde en parels dat doen. Het maakt kant spannend. Museum de Kantfabriek presenteert van 1 t/m 29 april een nieuwe bijzondere expositie met exclusieve sieraden van kant door kunstenares Gerrie Vermeulen uit Eindhoven.

De tentoonstelling “Geheim Genoegen” laat een bijzondere collectie exclusieve sieraden van kant zien. De kant voor deze sieraden is speciaal ontworpen door Gerrie Vermeulen en in haar opdracht vervaardigd door Museum de Kantfabriek in Horst. Niet alleen de sieraden zijn daardoor uniek, ook het kant en de kantpatronen zijn speciaal voor deze collectie vervaardigd. Het geeft de drager nog meer het gevoel van rijkdom en uitdaging. Gerrie Vermeulen studeerde Juweelkunst aan de Academie Beeldende Kunst in St Truiden en Monumental Art aan Academie Haspengouw in St Truiden. In Museum de Kantfabriek gingen de kantklosmachines speciaal voor haar aan het werk. De sieraden laten zien hoe oude en nieuwe technieken elkaar omarmen.

Museum de Kantfabriek in Horst is de enige locatie in Nederland waar nog machinaal kant wordt geproduceerd. Dankzij de herintroductie van het ambacht van technisch patroneur dit jaar, is Museum de Kantfabriek in Horst nu ook de enige locatie in Europa waar nieuwe kantpatronen op kleine schaal kunnen worden vervaardigd. Goed nieuws voor kunstenaars, mode-, textiel-, interieur- en industrieel ontwerpers. Museum de Kantfabriek in Horst laat de geschiedenis van textielnijverheid en industrie in de regio Horst zien. Ze organiseert wisselexposities, workshops en andere activiteiten op het gebied van textielkunst en handwerken.


Bezoek plannen? http://www.museumdekantfabriek.nl/bezoek/

1 opmerking: