zondag 30 april 2017

Congres Duitse Kantvereniging
Afgelopen weekend was het jaarlijkse congres van onze Duitse zuster organisatie, Deutscher Klöppelverband e.V. Steeds is er een andere plaats in Duitsland die dit congres organiseert.

Deze keer was het Wangen im Allgau, een prachtig stadje in de buurt van de Bodensee, dichtbij de Zwitserse grens. Vanuit Nederland goed te bereiken over de weg en met de trein.


De LOKK is altijd op deze congressen vertegenwoordigd met een info stand; dit omdat wij ook Duitse leden hebben. Naast onze taak in deze stand hebben we ook tijd om de verschillende exposities te bezoeken.
Het thema voor dit congres was Leni Matthaei. Deze dame maakte begin 20e eeuw strakke ontwerpen en was haar tijd ver vooruit.

Er is ook altijd een hal met handelaren, want door het verdwijnen van veel handwerkzaken, is het moeilijk om goed materiaal te kopen.

Als organisatie streef je er ook altijd naar om steeds weer wat nieuws voor de beurs te strikken. Wat deze keer de moeite waard was om met wat meer aandacht te bekijken, was een stand met modern kantwerk. Om jullie mee te laten genieten wil ik de site van deze kantklosster - Maria Lehner - jullie niet onthouden.


Maria Lehner, Schale des Lebens


Het is mooi dat er steeds iets nieuws wordt bedacht met behulp van de aloude technieken.

In Wangen hadden 35 winkeliers een plaatsje in hun etalage ingeruimd voor kant. Zo ontstond er ook een kant kunst route.
Volgend jaar, eerste weekend na de Pasen, vindt dit congres plaats in

Bad Hindelang. Mocht u die tijd soms in de buurt zijn van deze plaats, een bezoek is het zeker waard.
Meer informatie over het congres en toekomstige congressen kunt u vinden op de website van de Duitse Kantklosvereniging: Deutscher Klöppelverband e.V.

Liesbeth van Loo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten