woensdag 22 maart 2017

ViltExpo
Op 1 en 2 april 2017 vindt in Arnhem voor de derde keer de ViltExpo plaats.

Organisator Anouk Zoer  ( Terwisse producties, ook bekend van de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein) zal er weer een warm en sfeervol evenement van maken. Twee dagen lang kun je in de Eusebiuskerk de veelzijdigheid van vilt zien, ervaren en ook kopen.
Vilt is niet meer weg te denken in veel interieurs. Denk maar aan  kussens, dekens, bekleding van stoelen en banken, gordijnen maar ook als kunst.

 Gerda Fransman
Natuurlijk  kun je  kunst  ook combineren met functioneel.  Aangezien  viltkunst  steeds meer gebruikt  wordt voor geluiddempende  wandobjecten  leent deze kerk zich perfect om dit te te laten zien.
 Annie Veldkamp
Wil je zelf ervaren hoe vilt wordt gemaakt? Er zijn workshops in natvilten en punchen met de naaimachine.  Ook  zullen een aantal  leden van onze Viltkontaktgroep  het prikvilten met de naald laten zien.  
En meedoen kun je ook bij de interactieve performance verzorgd door Marianne Mol. De bezoekers worden  uitgenodigd om  door middel van vilt op weg te gaan naar verbinding en tolerantie.

Leerlingen en docenten van de viltopleiding in Nederland en België  zullen aanwezig zijn om je vragen over de opleiding te beantwoorden en ook de  Academie van Genk, met haar textiele beeldende kunstopleiding,  is vertegenwoordigd.

Verspreid over de dagen  zijn er ook weer een aantal modeshows.  Met prachtig  draagbaar vilt van een warme jas tot hele dunne laagjes. Kleding, waarin je als vanzelf gaat dansen. 

Rachel van der Weerd

Ook  jong talent Simone Vervoort krijgt haar plekje op de catwalk. Toen we haar vroegen om iets te schrijven over haar inspiratie en collectie,  schreef ze ons meteen terug. Met zoveel enthousiasme wordt het een hele mooie show. Veel succes, Simone !

'Collectie 2017 Outlines'
Het uitgangspunt voor mijn nieuwe collectie is 'innovatie in ambachtelijk perspectief'. Hiermee bedoel ik dat ik graag vernieuwing wil laten zien zonder het ambachtelijke proces van vilten achterwege te laten.
Dit heb ik uitgevoerd door het materiaal te laten beproeven. Tot hoe ver kan ik materiaal in vilt verwerken, en wat werkt wel en wat stoot het materiaal af? Een lijnenspel werd gecreëerd, de hoofdlijnen, contouren... Outlines.
Eerste show van het jaar 'Collectie 2017 Outlines' te zien bij ViltExpo.
Simone Vervoort.

Voor meer informatie: ViltExpo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten