donderdag 9 maart 2017

Quiltnieuws

Vier maal per jaar in maart, juni, september en december verschijnt het Quiltnieuws,  het verenigingsblad van het Quiltersgilde.


Vorige week haalde ik het maart cadeautje uit de brievenbus. Zo rond de 74 pagina's dik met artikelen voor de traditionele-, hedendaags en eigentijds- en artquilter. Kortom voor elke quilter wat wils.

Vaste rubrieken
Graag lees ik 'Het portret'. Aan de hand van het verhaal en de foto's van quilts volgt de lezer de ontwikkeling van een quilt(s)er door de jaren heen. Je ziet dat echte traditionele quilters steeds mooiere quilts gaan maken, maar er zijn ook quilters die een stap maken naar het modernere werk of nog een stapje verder gaan richting art quilts.


Prijs winnaars van nationale en internationale wedstrijden worden gefeliciteerd in 'Wij feliciteren'.
Nieuwe boeken die te leen zijn in de bibliotheek van het Quiltersgilde worden kort toegelicht.
'Het verhaal achter de quilt'  vertelt dit keer over oma's die quilts maken voor kleinkinderen en kleinkinderen die besmet worden met het quiltvirus.

Quilten Speciaal
Natuurlijk lees ik als oud cursist met aandacht het artikel over de opleiding Quilten Speciaal, de 14e groep is in september 2016 gestart. Quilten Speciaal is een tweejarig specialisatie traject voor cursisten  die experimenteler willen gaan werken. Bij het artikel foto's van opdrachten.


Tentoonstellingen 
Door het verhaal over de Open European Quilt Championships in Maastricht met veel foto's kan ik toch nog genieten van deze gemiste tentoonstelling, maar ook de lustrum tentoonstelling van De Lakenquilters is een leuk verhaal met foto's van quilt juweeltjes.
De tentoonstellingsagenda attendeert op tentoonstellingen die de komende maanden worden georganiseerd.Nog veel meer
Het  artikel van Wille Groenewolt gaat over het begin. Hoe komt zij tot een quilt? Wat gaat aan het proces van het maken van een art quilt vooraf. Bijzonder interessant om te lezen en heus niet alleen voor de art quilter.


En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar veel leuker is om Quiltnieuws zelf te gaan lezen. Voor informatie hierover, zie de  website van het Quiltersgilde.


2 opmerkingen:

 1. Inderdaad een cadeautje als de nieuwe Quiltnieuuws op de mat valt.
  Ik pluis hem helemaal uit!
  Maar ook erg fijn is deze blog van het textielplatform om zo de nieuwste tentoonstellingen en ander textielnieuws te kunnen lezen.
  Mijn dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook een heerlijk blad, juist omdat het alle aspecten van quilten aan bod laat komen en in meerdere smaken, van traditioneel tot modern, petje af voor de professionele redactie!

  BeantwoordenVerwijderen