zaterdag 4 maart 2017

MerkWaardig jubileum 2018

De gezelligste club van Nederland. Dat is voor mij de beste omschrijving van MerkWaardig, de vereniging voor liefhebbers van merklappen. Mijn eerste kennismaking  was op een ontmoetingsdag waar ik als introducee mee mocht. Het was heerlijk om zoveel verschillende mensen te ontmoeten die allemaal dezelfde passie voor borduren en in het bijzonder merklappen delen.   Sommigen borduren historische merklappen na, anderen ontwerpen hun eigen borduurlappen. Merklapmotieven kunnen ook in praktische zaken als naaldenboekjes en tassen worden verwerkt.  Het is altijd een feestje als tijdens de verenigingsdagen de tassen van onze leden opengaan en er zulke bijzondere en mooie werken uit te voorschijn komen.

Ons verenigingsblad biedt ook volop stof voor inspiratie met achtergrondartikelen over oude en nieuwe merklappen,  een patroon en verenigingsnieuws. En de facebookgroep is een virtueel handwerk café geworden , waar ieder gezellig kan ‘aanschuiven’.


In 2018 bestaat Merkwaardig 30 jaar. Dat vieren we met een jubileumtentoonstelling met het thema ‘Hollands Glorie’.  Tijdens de ontmoetingsdag van afgelopen januari gingen sommige tassen heel even open en  meteen weer dicht…..een aantal van onze leden werkt namelijk in het grootste geheim aan hun jubileumlap. Het  belooft een spannend jaar te worden….

Annemarie van Walsum


(foto: detail van Jaarlap 2014 ontworpen en geborduurd door Afke Wullink)

2 opmerkingen:

  1. ik heb een merklap ergens uit 18???? vooreerst een algemene vraag[ is hier nog vraag naar] ik wil hem verkopen] hoe gaat dit in zijn werk ? tel. 06-22436200 catharina bentvelzen] baroniehof 128/ 5709 hc/ helmond/ in afwachting van uw antwoord. ( mits ik aan het goede adres ben bij u.)DANK

    BeantwoordenVerwijderen
  2. even als de merklap stamt mijn pc ook uit die tijd, en ben ik een naald zonder draad met dit apparaat/ graag zou ik eea. per post afhandelen/ mijn dank hiervoor. ben ik bij u aan het goede adres of heeft u andere suggesties

    BeantwoordenVerwijderen