maandag 6 februari 2017

Wever zoekt Quilters voor een project.


De Finse kunstenaar Kustaa Saksi is bezeten van het weven. Tegenwoordig woont hij in Amsterdam. Hij maakt grote wandtapijten en van de resten van eerdere projecten wil hij graag een grote quilt maken. Hij zoekt mensen die hem daarbij willen helpen.

Kustaa is geboren in het zuiden van Finland en is van oorsprong illustrator.
Sinds enige jaren is hij bezig met jacquard weven. En in Nederland terechtgekomen.

Onder de naam Hypnopompic maakte hij in 2013 een serie wandtapijten in samenwerking met het Textielmuseum in Tilburg.De naam ver wijst naar de staat tussen waken en slapen waarbij zaken in je bewustzijn soms een beetje door elkaar heen gaan lopen.

Voor zijn weefwerk gebruikt hij vooral natuurlijke materialen zoals wol, alpaca, katoen en linnen in combinatie met synthetische high tech materialen zoals glow-in-the-dark en metallic acryl draden.

Dat ziet er heel spannend uit!Sinds Hypnopompic heeft hij nog twee collecties gemaakt: Reveille (2014) en Woolgathering (2016).

Het Project
Kustaa wil van de restanten van eerdere projecten een hele grote quilt maken die om een Tipi-tent gedrapeerd kan worden. Hij heeft een tentoonstelling in Berlijn in het voorjaar en daar zou de quilt in opgenomen kunnen worden.

Enkele weken geleden heeft Kustaa het Quiltersgilde benaderd met de vraag of ze quilters kennen die aan dit project mee zouden willen doen. Kustaa geeft hen alle vrijheid om met ontwerpen te komen. Wie durft?

Op zijn website www.kustaasaksi.com kun je meer van zijn werk zien evenals op
http://www.hugoandmarie.com/story/hypnopompic-by-kustaa-saksi/.

Reacties kunnen naar: info@kustaasaksi.com

3 opmerkingen:

  1. Wow! Wandkleed ziet er indrukwekkend uit. Ben heel benieuwd naar de integratie met het quilten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verhaal, werkt zeer enthousiasmerend. Wie gaat er mee doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi werk en wat een uitdaging...

    BeantwoordenVerwijderen