zondag 26 februari 2017

Landelijke Organisatie Kant Kunst


Kantklossen, een mooie hobby, een prachtig ambacht. Sommige mensen worden al nerveus alleen bij het zien van iemand die de klosjes op het kussen heen en weer gooit. Zo ziet het er tenminste uit voor iemand die de techniek van dit aloude ambacht niet beheerst.

Voor de mensen achter het kussen is het een ontspannende maar tijdrovende hobby. Zo’n 2150 liefhebbers zijn lid van de Landelijke Organisatie Kant Kunst, LOKK, zoals de vereniging in de omgang genoemd wordt.

Kijkt u eens op onze site www.LOKK.nl waar van alles te beleven valt op het gebied van kant. We zijn hard bezig om van ons 40 jarig jubileum, april 2018, een groot feest te maken.

Al maanden werken veel leden aan het kantje van de maand. 

40 maanden voor het jubileum zijn we begonnen. Elke maand een ander randje en aan het eind hopen we op de viering zelf, in de Lebuineskerk in Deventer, een grote hoeveelheid pronkrollen te kunnen laten zien met al deze randjes.

Het 35 jarig jubileum was een groot succes. Hiervan staan op onze site nog beelden. Het thema was Een zee van kant en de zeesterren op de foto komen uit die zee. De kant werd verkocht en de opbrengst daarvan ging naar het Kinderkankerfonds Kika. Maar we streven ernaar het volgende jubileum nog spectaculairder te maken.

Kant, zowel in de klassieke vorm als eigentijds, is altijd fascinerend om te zien, maar zo simpel: hoeveel klosjes er ook op een kussen liggen, 4 klosjes in de hand en alleen kruisen-draaien.Liesbeth van Loo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten