maandag 27 februari 2017

Heel Holland breit en het thema is: sokken


Ook op de handwerkbeurs begin februari was het duidelijk te merken: het breiseizoen is nog lang niet over. Veel uitpuilende standjes met wol en ook ik ben weer eens bezweken voor een projectje. Want zo gaat dat bij veel quilters, vilters en andere handwerkslieden: naast het echte ambacht staat er toch ook regelmatig iets op de pennen.

Jammer dat er geen Nederlandse breivereniging is want die zou het druk krijgen!


Natuurlijk organiseren wolwinkels regelmatig workshops en evenementen en op internet leeft men zich ook breiend uit.

Zo kwam ik recent De Amsterdamse Steek tegen, een damesduo dat cursussen en workshops organiseert over breien en alles wat daarmee samenhangt zoals wol verven, materialenkennis, achtergronden en geschiedenis van technieken.
Zij kondigen op hun site aan dat op 1 maart a.s. de volgende ronde begint van Sockmadness, een internationaal evenement voor de serieuze sokkette.


Al een aantal jaren wordt deze internationale breiwedstrijd gehouden. De wedstrijd bestaat uit 7 ronden sokken breien waarbij in iedere ronde een steeds ingewikkelder patroon moet worden gemaakt. Het gaat om de snelheid en vaardigheid, en in iedere ronde vallen de mensen af die de minst goede resultaten halen (nou ja, alles is relatief hoor! Ik zie het mezelf sowieso niet meemaken). Vorig jaar deden er ongeveer 400 mensen mee en de beste kreeg een prijs.


Aan de eerste rond kan iedereen meedoen. Bij Ravelry zijn de (gratis) patronen voor de wedstrijd te verkrijgen.


Dus ik zou zeggen: deelnemers klaar: breien maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten