maandag 10 oktober 2016

NKV Lustrum 'Binnenstebuiten'

Op 7 en 8 oktober jl. organiseerde de Nederlandse Kostuum vereniging een lustrum bijeenkomst met als thema 'Binnenstebuiten'om daarmee het 15 jarig bestaan te vieren!


In 2001 fuseerde de in 1980 opgerichte Kostuumvereniging met de Eerste Nederlandse Vereniging van Kantliefhebbers ‘Het Kantsalet’ (1925-2000). Met een tweedaags symposium op 7 en 8 oktober wordt dit samen zijn gevierd!

Het thema van het symposium was 'Binnenstebuiten'. Denk hierbij aan het binnenstebuiten keren van kleding, maar ook van ateliers, ambachten, collecties en de vereniging zelf, om zo meer te weten te komen over allerlei pracht en praal. Een breed aanbod van sprekers variĆ«rend van Museum mode conservatoren tot hedendaagse couturier. Er waren flitspresentaties en lezingen, een paneldiscussie en een interactieve schatten-uitwisseling in groepen. Ruim 400 bezoekers hebben genoten van alle verhalen, inzichten en voorwerpen. Ook lid worden en meer van dit soort mooie evenementen bij kunnen wonen? Klik hier: http://kostuumvereniging.nl/lid-worden/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten