zaterdag 1 oktober 2016

Lustrum NKV

Binnenkant van een japon ca. 1855

In 2001 fuseerde de in 1980 opgerichte Nederlandse Kostuumvereniging met de Eerste Nederlandse Vereniging van Kantliefhebbers ‘Het Kantsalet’ (1925-2000). Dit jaar vieren wij op 7 en 8 oktober met een tweedaags symposium dat de vereniging in haar huidige vorm al weer vijftien jaar bestaat.

Vijftien jaar vol kennismaking, kennisneming en kennisdeling. Voor de Lustrumcommissie aanleiding om als thema ‘Binnenstebuiten’ te kiezen als kapstok van twee bijzondere en feestelijke dagen om samen dit verenigingslustrum vorm te geven en te vieren. Denk hierbij aan kleding binnenstebuiten, maar ook ateliers, ambachten, collecties en de vereniging zelf binnenstebuiten keren. Dit alles om zoveel mogelijk kennis en kunde die bij mensen, mode en meer van binnen zit, naar buiten te halen. We hopen natuurlijk velen van u te ontmoeten op 7 en 8 oktober, maar we beloven alvast dat we voor alle leden een speciale traktatie hebben dit najaar!

Binnenkant van een 18e-eeuwse
"trouw- en rouwjas"
 Locatie en programma

Het lustrum vindt plaats in het Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, Amersfoort, zie ook: www.leerhotelhetklooster.nl. Lees hier alvast meer over het programma en geef u snel op.
Verborgen schatten

Laat u kennen aan de hand van uw ‘verborgen schat’! Komt u naar het Lustrum en heeft u een stuk textiel, een kledingstuk, accessoire of een ander voorwerp dat voor u bijzonder is en waar u graag iets over zou willen vertellen? Het kan ook een favoriet stuk uit een museumcollectie zijn. Zowel op de eerste als op de tweede lustrumdag kunt u uw passie delen met andere leden. Download hier de Schatkaart en neem hem mee. De Schatkaart wordt ook meegestuurd met het Bulletin van september 2016. En natuurlijk kunt u, indien mogelijk, ook uw schat meenemen om die aan anderen te laten zien. We zijn erg benieuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten