zaterdag 4 maart 2017

MerkWaardig jubileum 2018

De gezelligste club van Nederland. Dat is voor mij de beste omschrijving van MerkWaardig, de vereniging voor liefhebbers van merklappen. Mijn eerste kennismaking  was op een ontmoetingsdag waar ik als introducee mee mocht. Het was heerlijk om zoveel verschillende mensen te ontmoeten die allemaal dezelfde passie voor borduren en in het bijzonder merklappen delen.   Sommigen borduren historische merklappen na, anderen ontwerpen hun eigen borduurlappen. Merklapmotieven kunnen ook in praktische zaken als naaldenboekjes en tassen worden verwerkt.  Het is altijd een feestje als tijdens de verenigingsdagen de tassen van onze leden opengaan en er zulke bijzondere en mooie werken uit te voorschijn komen.

Ons verenigingsblad biedt ook volop stof voor inspiratie met achtergrondartikelen over oude en nieuwe merklappen,  een patroon en verenigingsnieuws. En de facebookgroep is een virtueel handwerk café geworden , waar ieder gezellig kan ‘aanschuiven’.


In 2018 bestaat Merkwaardig 30 jaar. Dat vieren we met een jubileumtentoonstelling met het thema ‘Hollands Glorie’.  Tijdens de ontmoetingsdag van afgelopen januari gingen sommige tassen heel even open en  meteen weer dicht…..een aantal van onze leden werkt namelijk in het grootste geheim aan hun jubileumlap. Het  belooft een spannend jaar te worden….

Annemarie van Walsum


(foto: detail van Jaarlap 2014 ontworpen en geborduurd door Afke Wullink)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten